Tee määräaikainen sopimus, jossa hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan ja käyttämäsi sähkö on päästötöntä. Jos muutat, onnistuu määräaikaisenkin sopimuksen päättäminen helposti.
Mitä eroa on määräaikasella ja pörssisähkösopimuksella?
Määräaikainen sähkösopimus ja pörssisähkösopimus eroavat merkittävästi hinnan vakaudessa ja kulutuksen optimoinnin mahdollisuuksissa.
Määräaikainen sähkösopimus tarjoaa vakaan hinnan koko sopimuskauden ajaksi, jolloin tiedät aina tarkalleen, mitä maksat sähköstä koko sopimuskauden ajan. Tämä tuo ennakoitavuutta ja suojaa hinnanvaihteluilta, mutta toisaalta et hyödy, kun sähkön markkinahinta laskee sopimuskauden aikana.
Pörssisähkösopimus puolestaan seuraa sähkön tuntihintaa, joka määräytyy sähköpörssissä kysynnän ja tarjonnan mukaan. Tämä mahdollistaa alhaisten spot-hintojen hyödyntämisen, mutta samalla se voi altistaa korkeille hinnoille huipputehon aikoina, jolloin sähkön hinta voi nousta.
Käytännössä määräaikainen sopimus sopii silloin, jos arvostat hintavakautta ja ennakoitavuutta, kun taas pörssisähkösopimus on parempi valinta silloin, kun haluat seurata sähkön tuntihintaa ja ajoittaa kulutustasi edullisimmille tunneille.
Määräaikainen sähkösopimus 6 kk
Kuuden kuukauden määräaikainen sähkösopimus on lyhytaikainen vaihtoehto, joka on oiva valinta, jos haluat sitoutua vain lyhyeksi ajaksi mutta silti hyötyä vakaasta hinnasta. Tämä sopimus antaa joustoa, sillä lyhyt sopimuskausi mahdollistaa hintojen tarkistamisen ja mahdollisuuden päivittää sopimusta nopeammin. Se on hyvä valinta, jos uskot, että hinnat saattavat laskea lähitulevaisuudessa.
Määräaikainen sähkösopimus 12 kk
Kahdentoista kuukauden määräaikainen sähkösopimus tarjoaa vuoden mittaisen hintavakauden, joka tasapainottaa hintariskit ja ennakoitavuuden paremmin kuin lyhyemmät sopimukset. 12 kuukauden sopimus sopii sinulle, jos arvostat kohtuullisen pitkää ajanjaksoa ilman tarvetta huolehtia hinnan vaihteluista, mutta et kuitenkaan halua sitoutua pidemmäksi aikaa, kuten 24 kuukaudeksi.
Määräaikainen sähkösopimus 24 kk
Kahden vuoden määräaikainen sähkösopimus tarjoaa pitkäaikaisimman suojan sähkön hinnan vaihteluilta. Tämä sopimus on hyvä valinta, jos arvostat mahdollisimman pitkän ajan vakaata hintaa ja haluat suojautua markkinahintojen nousulta. Vaikka tämä vaihtoehto tarjoaa suurimman ennustettavuuden, et kuitenkaan hyödy mahdollisista hinnan laskuista sopimuskauden aikana.
Kiinteä hinta tuo huolettomuutta
Kiinteän hinnan ansiosta, voit unohtaa sähköasiat sopimuskauden ajaksi. Sopimuskauden lähetessä loppua, saat meiltä hyvissä ajoin uuden tarjouksen seuraavalle sopimusjaksolle.
Päästötöntä sähkön tuotantoa
Ilmastosähkö on ilmastoystävällinen sähkösopimus, joka on tuotettu uusiutuvalla sähköllä ja ydinvoimalla. Pienillä teoilla on iso merkitys – jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa siihen, syntyykö sähkönkulutuksessa päästöjä. Ilmastosähkö onkin hyvä valinta, sillä käyttämäsi sähkön tuotanto on päästötöntä.
Usein kysyttyä määräaikaisesta sähkösopimuksesta
Toistaiseksi voimassa oleva sopimus
- on voimassa toistaiseksi ja voidaan irtisanoa milloin tahansa kahden viikon irtisanomisajalla
- hinta voi vaihdella sopimuskauden aikana
- sopii niille, jotka arvostavat helppoutta ja vapautta muuttaa mieltään.
Määräaikainen sopimus
- on voimassa määräajan, tavallisesti joko 12 tai 24 kuukautta
- hinta on lyöty lukkoon määräajaksi, joten sähkölaskun suuruus vaihtelee vain toteutuneen kulutuksen mukaan
- sopii niille, jotka arvostavat ennakoitavuutta.
Lue lisää määräaikaisen ja toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen vertailusta
Muuttotilanteessa sopimuksen voi päättää. Voimme myös tehdä sinulle uuden määräaikaisen sopimuksen uuteen osoitteeseesi.
Ei hätää! Teemme sinulle tarjouksen uudesta sopimuksesta hyvissä ajoin ennen sopimuskauden päättymistä. Mikäli et halua jatkaa sopimusta määräaikaisena etkä itse tee uutta sopimusta, jatkuu sopimus erikseen verkkosivuillamme ilmoittamillamme hinnoilla toistaiseksi voimassa olevana, jolloin molemminpuolinen irtisanomisaika on kaksi viikkoa.
Lue lisää määräaikaisen ja toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen vertailusta
Mittaustapa kertoo, miten osoitteessasi sähköä mitataan. Jos sinulla ei ole osoitteesi mittaustapa tiedossa, vinkit oikean mittaustavan valintaan löydät täältä.