Tillred ingefärssirapen
Skölj ingefäran och skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med sockret och vattnet. Låt koka på låg värme i cirka 20 minuter. Sila bort bitarna och låt svalna.
Gör i ordning päronen
Skölj päronen och skär dem i halvor. Kärna ur med en sked. Lägg päronhalvorna i en ugnsform och lägg en liten smörklick på var och en av dem. Strö över socker och kanel. Tillred i 175 grader i en halvtimme.
Sätt samman portioner
Sätt päronen i serveringsskålar och skeda på yoghurt. Strö över rikligt med granola och toppa med ingefärssirap och citronmelissblad.
För fyra personer behöver du
- 4 små päron
- En klick smör
- 1 ½ tsk socker
- ¼ tsk kanel
- Turkisk yoghurt
- Granola
- Några blad citronmeliss
Till ingefärssirapen
- 25 g ingefära
- 1 ½ dl socker
- 1 ½ dl vatten
Njut av varje droppe! Använd resten av ingefärssirapen i mocktails eller med glass.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola