Ugnsbakade saftiga päron

Ugnsbakade saftiga päron får en trevlig knaprighet av granola och en mild kick av ingefärssirap. Lättlagat och läckert! Besegra vintermörkret med hjälp av detta recept.

Tillred ingefärssirapen

Skölj ingefäran och skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med sockret och vattnet. Låt koka på låg värme i cirka 20 minuter. Sila bort bitarna och låt svalna.

Gör i ordning päronen

Skölj päronen och skär dem i halvor. Kärna ur med en sked. Lägg päronhalvorna i en ugnsform och lägg en liten smörklick på var och en av dem. Strö över socker och kanel. Tillred i 175 grader i en halvtimme.

Sätt samman portioner

Sätt päronen i serveringsskålar och skeda på yoghurt. Strö över rikligt med granola och toppa med ingefärssirap och citronmelissblad.

För fyra personer behöver du

  • 4 små päron
  • En klick smör
  • 1 ½ tsk socker
  • ¼ tsk kanel
  • Turkisk yoghurt
  • Granola
  • Några blad citronmeliss

Till ingefärssirapen

  • 25 g ingefära
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl vatten

Njut av varje droppe! Använd resten av ingefärssirapen i mocktails eller med glass.

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola

Hemma

Tystnad gör gott

Läs mer
Aktuellt

Seglarveteraner

Läs mer
Aktuellt

Färre utsläpp i sjöfarten

Läs mer
Aktuellt

Man lär sig om energibranschen på kaffepausen

Läs mer
Mat & recept

Sommarens fräschaste drink

Läs mer
Iakttagelser

Stora frågor – små gärningar

Läs mer
Hemma

Enkla tips för att sommarstäda bilen

Läs mer
Hemma

Dagens besökskultur är avslappnad, men inte spontan

Läs mer
Aktuellt

Kommer börsel snart att följas i kvarttimmes intervaller i stället för på timbasis?

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsöversikt: sommaren 2024

Läs mer
Aktuellt

Många företag är skyldiga att installera laddplats för elbilar ännu i år

Läs mer
Fenomen

Ett hem för många generationer

Läs mer