Av kärlek till kallrökt lax

Otroligt enkelt och ofattbart gott! Vi är ganska säkra på att den lättlagade carpaccion på kallrökt lax blir en av dina favoritdelikatesser!

Carpaccio på kallrökt lax passar utmärkt som förrätt eller tilltugg på kvällsbjudningen.

För fyra personer behöver du:
200 g kallrökt lax
3 rädisor
2 msk kapris
svartpeppar
färsk dill

Till citronmarinerad rödlök:
1 rödlök
saften av ½ citron
1 msk rybsolja

Rädisan ger rätten en härlig knaprighet.

Börja med löken:
Skala rödlöken och skiva den i tunna ringar. Blanda i citronsaften och oljan. Låt stå i en halv timme. Rör om en gång emellan.

Sätt samman portioner:
Lägg ut laxen på ett serveringsfat. Skär rädisorna till tunna skivor och lägg dem på laxen tillsammans med rödlöksringarna.

Sista finishen:
Lägg till kaprisen och den färska dillen. Krydda med svartpeppar. Servera med färskt bröd.

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola

Hemma

Tystnad gör gott

Läs mer
Aktuellt

Seglarveteraner

Läs mer
Aktuellt

Färre utsläpp i sjöfarten

Läs mer
Aktuellt

Man lär sig om energibranschen på kaffepausen

Läs mer
Mat & recept

Sommarens fräschaste drink

Läs mer
Iakttagelser

Stora frågor – små gärningar

Läs mer
Hemma

Enkla tips för att sommarstäda bilen

Läs mer
Hemma

Dagens besökskultur är avslappnad, men inte spontan

Läs mer
Aktuellt

Kommer börsel snart att följas i kvarttimmes intervaller i stället för på timbasis?

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsöversikt: sommaren 2024

Läs mer
Aktuellt

Många företag är skyldiga att installera laddplats för elbilar ännu i år

Läs mer
Fenomen

Ett hem för många generationer

Läs mer