När två klassiker möts är resten mumsig historia. Rocky roadglasyren höjer de traditionella mockarutorna till en ny nivå.
För en bakplåt med mumsiga mockarutor behöver du:
200 g smör
4 ägg
2 ½ dl socker
3 dl vetemjöl
1 dl mörkt kakaopulver
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
Glasyr:
½ dl kaffe
60 g smör
4 dl florsocker
3 msk mörkt kakaopulver
Garnering:
små marshmallower
salta nötter
torkade tranbär
nonpareller
Salta nötter och sötsaker är en fängslande god kombination.
Börja med bottnen: Smält smöret. Vispa upp äggen och sockret till skum. Blanda ihop vetemjölet, kakaopulvret och bakpulvret. Tillsätt de torra ingredienserna, mjölken och smöret i ägg-sockerskummet. Klä en cirka 30 x 40 cm stor bakplåt med bakplåtspapper och häll på smeten. Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter eller tills kakan är färdig.
Fortsätt med glasyren: Mät upp kaffet och smöret i en kastrull och värm upp tills smöret har smält. Låt svalna. Rör i florsockret och kakaopulvret. Bred glasyren över kakan.
Fullborda med garnering: Strö marshmallower, salta nötter, torkade tranbär och nonpareller på kakan. Ställ den i kylskåpet i minst en kvart för att glasyren ska stelna. Skär kakan i rutor och servera.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Mari Lahti