För två portioner behöver du:
1 medelstor morot
2 dl havreflingor
2 msk linfrökross
1 mandarins saft
2 ½ havremjölk
1 msk honung
½ tsk kanel
En nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
Garnera med:
Naturell yoghurt
pekannötter
blåbär
granatäppelkärnor
1. Börja med morötterna:
Skala och råriv morötterna på den fina sidan av ett rivjärn.
2. Rör ihop grötens ingredienser:
Blanda ihop morotsrivet, havreflingorna, linfrökrosset, mandarinsaften, havremjölken, honungen, kanelen och vaniljpulver.
3. Låt gröten tillreda sig själv:
Ställ gröten i kylen, helst över natten eller i minst en timme.
4. Duka fram vackert:
Fördela gröten i två skålar och fullända portionerna med yoghurt, krossade pekannötter, blåbär och granatäppelkärnor.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Mari Lahti