Gröt med smak av morotskaka
Den trendiga färskgröten är superlätt att laga och passar fint som frukost, mellanmål eller matsäck på en utflykt i naturen. En smak av morotskaka gör gröten oemotståndlig.
För två portioner behöver du:
1 medelstor morot
2 dl havreflingor
2 msk linfrökross
1 mandarins saft
2 ½ havremjölk
1 msk honung
½ tsk kanel
En nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
Garnera med:
Naturell yoghurt
pekannötter
blåbär
granatäppelkärnor
1. Börja med morötterna:
Skala och råriv morötterna på den fina sidan av ett rivjärn.
2. Rör ihop grötens ingredienser:
Blanda ihop morotsrivet, havreflingorna, linfrökrosset, mandarinsaften, havremjölken, honungen, kanelen och vaniljpulver.
3. Låt gröten tillreda sig själv:
Ställ gröten i kylen, helst över natten eller i minst en timme.
4. Duka fram vackert:
Fördela gröten i två skålar och fullända portionerna med yoghurt, krossade pekannötter, blåbär och granatäppelkärnor.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Mari Lahti
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Aktuellt
Söker du rätt elavtal för ditt företag? Läs vår guide för val av företagsel!
Elen är ofta en stor utgiftspost för företag, och därför lönar det sig att noggrant välja företagets elavtal. Men hur…
- Energitips
Vad är det för skillnad på olika mätningssätt och vilket lönar sig mest?
Eftersom elmarknaden ändrat drastiskt de senaste åren så har intresset för elavtal i allmänhet ökat, och just ovannämnda frågor dyker…
- Energitips
Hemmets elförbrukning – vad utgörs den av
Vilken är den årliga genomsnittliga elförbrukningen i ett egnahemshus eller i en höghusbostad? Och hur räknar du ut elförbrukningen -…