Ugnsbakade inhemska rotfrukter och trendig texmex passar perfekt ihop. Den här fajitasen är så enkel att det inte går att misslyckas.
För fyra personer behöver du:
500 g rotfrukter (morötter, palsternacka, kålrot)
1 rödlök
250–300 g okryddad tofu
2 msk olja
2 msk tacokrydda
1 tsk salt
8 små tortillor
(havre-)gräddfil
tomatsalsa
sallad
koriander
limeklyftor
Tofun kan bytas ut mot stekt kycklingfilé i strimlor.
Förbered fyllningen:
Skala rotfrukterna och skär dem till fingertjocka och -långa bitar. Skala rödlöken och skär den i klyftor. Pressa överflödig vätska ur tofun och skär den i strimlor.
Krydda och stek:
Blanda oljan och tacokryddan med rotfrukterna och tofustrimlorna och bred ut dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Krydda med salt.
Värm ugnen till 225 grader och stek rotfrukterna i cirka 15 minuter. Slå in tortillorna i folie och låt dem värmas upp i ugnen med rotfrukterna i fem minuter.
Sätt samman portioner:
Fyll tortillorna med rotfrukter och tofu och toppa med gräddfil, tomatsalsa, koriander och limeklyftor.
Recept: Hanna Hurtta, Riikka Kaila
Bild: Kirsi-Marja Savola