Fajitas i finsk stil

Att fylla tortillor efter egen smak är ett kul matpyssel för hela familjen.

Ugnsbakade inhemska rotfrukter och trendig texmex passar perfekt ihop. Den här fajitasen är så enkel att det inte går att misslyckas.

För fyra personer behöver du:

500 g rotfrukter (morötter, palsternacka, kålrot)
1 rödlök
250–300 g okryddad tofu
2 msk olja
2 msk tacokrydda
1 tsk salt

8 små tortillor
(havre-)gräddfil
tomatsalsa
sallad
koriander
limeklyftor

Tofun kan bytas ut mot stekt kycklingfilé i strimlor.

Förbered fyllningen:
Skala rotfrukterna och skär dem till fingertjocka och -långa bitar. Skala rödlöken och skär den i klyftor. Pressa överflödig vätska ur tofun och skär den i strimlor.

Krydda och stek:
Blanda oljan och tacokryddan med rotfrukterna och tofustrimlorna och bred ut dem på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Krydda med salt.

Värm ugnen till 225 grader och stek rotfrukterna i cirka 15 minuter. Slå in tortillorna i folie och låt dem värmas upp i ugnen med rotfrukterna i fem minuter.

Sätt samman portioner:
Fyll tortillorna med rotfrukter och tofu och toppa med gräddfil, tomatsalsa, koriander och limeklyftor.

Recept: Hanna Hurtta, Riikka Kaila
Bild: Kirsi-Marja Savola

Aktuellt

Stämning i kvällsmörkret: Vet det här om säsongsbelysning!

Läs mer
Aktuellt

Begagnad lyx: “Vi ville sälja världens dyraste kläder begagnade”

Läs mer
Energitips

Passa på och kolla fjärrvärmeutrustningen

Läs mer
Mat & recept

Smak av hösten

Läs mer
Aktuellt

Gott bruk för onda alger

Läs mer
På fritiden

Vänskapen kulminerar i svampgalenskap

Läs mer
Aktuellt

Lagom utmanande jobb

Läs mer
Hemma

Nya tider för loppisar

Läs mer
Iakttagelser

Räcker det? Det gör det inte.

Läs mer
Energitips

Att optimera småskalig produktion under de negativa timmarna på elbörsen – lönsamt eller inte?

Läs mer
Marknadsöversikt

Elmarknadsöversikt: hösten 2024

Läs mer
Hemma

Tystnad gör gott

Läs mer