Tillred ingefärssirapen

Skölj ingefäran och skär den i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med sockret och vattnet. Låt koka på låg värme i cirka 20 minuter. Sila bort bitarna och låt svalna.

Gör i ordning päronen

Skölj päronen och skär dem i halvor. Kärna ur med en sked. Lägg päronhalvorna i en ugnsform och lägg en liten smörklick på var och en av dem. Strö över socker och kanel. Tillred i 175 grader i en halvtimme.

Sätt samman portioner

Sätt päronen i serveringsskålar och skeda på yoghurt. Strö över rikligt med granola och toppa med ingefärssirap och citronmelissblad.

För fyra personer behöver du

  • 4 små päron
  • En klick smör
  • 1 ½ tsk socker
  • ¼ tsk kanel
  • Turkisk yoghurt
  • Granola
  • Några blad citronmeliss

Till ingefärssirapen

  • 25 g ingefära
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl vatten

Njut av varje droppe! Använd resten av ingefärssirapen i mocktails eller med glass.

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola

Sinua saattaisi myös kiinnostaa