Av kärlek till kallrökt lax
Otroligt enkelt och ofattbart gott! Vi är ganska säkra på att den lättlagade carpaccion på kallrökt lax blir en av dina favoritdelikatesser!
Carpaccio på kallrökt lax passar utmärkt som förrätt eller tilltugg på kvällsbjudningen.
För fyra personer behöver du:
200 g kallrökt lax
3 rädisor
2 msk kapris
svartpeppar
färsk dill
Till citronmarinerad rödlök:
1 rödlök
saften av ½ citron
1 msk rybsolja
Rädisan ger rätten en härlig knaprighet.
Börja med löken:
Skala rödlöken och skiva den i tunna ringar. Blanda i citronsaften och oljan. Låt stå i en halv timme. Rör om en gång emellan.
Sätt samman portioner:
Lägg ut laxen på ett serveringsfat. Skär rädisorna till tunna skivor och lägg dem på laxen tillsammans med rödlöksringarna.
Sista finishen:
Lägg till kaprisen och den färska dillen. Krydda med svartpeppar. Servera med färskt bröd.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Aktuellt
Söker du rätt elavtal för ditt företag? Läs vår guide för val av företagsel!
Elen är ofta en stor utgiftspost för företag, och därför lönar det sig att noggrant välja företagets elavtal. Men hur…
- Energitips
Vad är det för skillnad på olika mätningssätt och vilket lönar sig mest?
Eftersom elmarknaden ändrat drastiskt de senaste åren så har intresset för elavtal i allmänhet ökat, och just ovannämnda frågor dyker…
- Energitips
Hemmets elförbrukning – vad utgörs den av
Vilken är den årliga genomsnittliga elförbrukningen i ett egnahemshus eller i en höghusbostad? Och hur räknar du ut elförbrukningen -…