Äpplet överraskar som nachos
Höstens äpplen kan bli till många sorters delikatesser, men den här har du knappast smakat på. Äppelnachos är en superlättlagad efterrätt eller ett mumsigt tilltugg som stjäl ditt hjärta.
Testa denna perfekta smakkombination! Kolasåsen och chokladen ger sötma, myntan, lingonen och äpplet fräschhet.
1. Börja med kolasåsen
Smält sockret i en kastrull och blanda i grädden under vispning. Låt koka i cirka fem minuter. Vispa ner smöret och saltet. Låt svalna.
2. Förbered äpplen och chokladen
Ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna skivor. Hacka chokladen till ett grovt kross med en kniv.
3. Gör i ordning nachofatet
Lägg ut äppelskivorna på fatet. Häll rikligt med kolasås på dem och strö över chokladkross, lingon och nonpareller. Avsluta med färsk mynta.
Till ett fat äppelnachos behöver du:
500 g äpplen
50 g choklad (t.ex. hassel-
nötschoklad)
kolasås
lingon
nonpareller
myntablad
Kolasås:
2 dl socker
2 dl vispgrädde
1 msk smör
(en nypa salt)
Psst! Gena genom att använda färdig kolasås.
Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Aktuellt
Söker du rätt elavtal för ditt företag? Läs vår guide för val av företagsel!
Elen är ofta en stor utgiftspost för företag, och därför lönar det sig att noggrant välja företagets elavtal. Men hur…
- Energitips
Vad är det för skillnad på olika mätningssätt och vilket lönar sig mest?
Eftersom elmarknaden ändrat drastiskt de senaste åren så har intresset för elavtal i allmänhet ökat, och just ovannämnda frågor dyker…
- Energitips
Hemmets elförbrukning – vad utgörs den av
Vilken är den årliga genomsnittliga elförbrukningen i ett egnahemshus eller i en höghusbostad? Och hur räknar du ut elförbrukningen -…