Testa denna perfekta smakkombination! Kolasåsen och chokladen ger sötma, myntan, lingonen och äpplet fräschhet.

1. Börja med kolasåsen

Smält sockret i en kastrull och blanda i grädden under vispning. Låt koka i cirka fem minuter. Vispa ner smöret och saltet. Låt svalna.

2. Förbered äpplen och chokladen

Ta bort kärnhusen och skär äpplena i tunna skivor. Hacka chokladen till ett grovt kross med en kniv.

3. Gör i ordning nachofatet

Lägg ut äppelskivorna på fatet. Häll rikligt med kolasås på dem och strö över chokladkross, lingon och nonpareller. Avsluta med färsk mynta.

Till ett fat äppelnachos behöver du:
500 g äpplen
50 g choklad (t.ex. hassel-
nötschoklad)
kolasås
lingon
nonpareller
myntablad

Kolasås:
2 dl socker
2 dl vispgrädde
1 msk smör
(en nypa salt)

Psst! Gena genom att använda färdig kolasås.

Recept: Hanna Hurtta
Bild: Kirsi-Marja Savola

Fler mumsiga recept

Söker du efter nåt lätt och läckert eller snabbt och smaskigt? Kolla våra recept. Vi publicerar recept enligt säsong på enkla och mumsiga rätter i varje nummer av vår kundtidning Nette. De bästa sparas också här på vår webbplats.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa