-
Ruoka & reseptit
Uunifetapata lämmittää
Talvella kotimaiset juurekset pelastavat kasviskokkaajan. Mehevän padan jujuja ovat mausteisuus ja uuniruoissa trendiksi noussut feta.
-
Vapaalla
Toughest palaa jälleen!
Tänäkin vuonna on mahdollisuus osallistua hauskaan ja monipuoliseen haasteeseen, sillä Toughest, yksi maailman tunnetuimmista estejuoksukilpailuista rantautuu jälleen Suomeen.
-
Ilmiöt
Hyvä kiertoon
Roskien lajittelu on jo arkea, mutta isoihin ympäristöhaasteisiin tarvitaan lisää keinoja. Tervetuloa, kiertotalous! Se tarkoittaa elämäntapaa, jossa kulutus ei perustu…
-
Energianeuvonta
Huolestuttaako ilmastonmuutos? Kolme syytä valita kotimainen tuulisähkö
Huolestuttaako ilmastonmuutos ja haluaisit omilla valinnoillasi vaikuttaa ympäristön tilaan? Vaasan Sähkö tarjoaa ympäristöystävällistä Tuulisähköä, joka on tuotettu kotimaisella tuulivoimalla.
-
Ajankohtaista
Sähkönkulutuksen seuranta kannattaa – säästät sähköä ja rahaa!
Vaasan Sähkön asiakkaana voit seurata sähkönkulutustasi maksuttomassa Online-palvelussa jopa tunnin tarkkuudella. Kun näet, kuinka paljon kodin pahimmat sähkösyöpöt kuluttavat sähköä,…
-
Ilmiöt
Näkökulma: Maailma vuonna 2030
Ville, 12 vuotta, vilkaisee kelloa. Tunti aikaa. Sitten alkavat koripalloharjoitukset. Ville avaa autopalvelusovelluksen ja tekee varauksen. Vanhemmat ovat vielä kaupassa,…
-
Ruoka & reseptit
Intohimona hapanjuurileipä
Helsinkiläisen Pauli Kangasniemen, 33, keittiössä asuvat Wilhelm, Harald ja Alamo. Ne eivät ole lemmikkejä, vaan hapanleipäjuuria. Leipominen ja käsillä tekeminen…
-
Ilmiöt
Saunan uusi aika
Suomi ja sauna – erottamaton pari. Viime aikoina suhteeseen on tullut uusia, jännittäviä sävyjä. Yleiset saunat ovat palanneet kaupunkeihin, saunominen…
-
Ruoka & reseptit
Taiga Chocolate: Suklaalla maailmalle
Vaasalainen Taiga Chocolate syntyi yhden naisen autotallifirmana. Nyt Mirja Palola ja Tanja-Maria Davidov aikovat viedä kalasuklaan ja muut luksusherkut maailmalle.
-
Vapaalla
Intohimo: ”Leijalautailu on luonnonvoimien hallitsemista”
Harjoittelemalla oppii ja haasteita pitää olla, ajattelee 80-vuotias vaasalainen Kauko Heikkinen, jota haastattelimme Nette-lehteen vuonna 2018. Tuolloin entinen olympiatason telinevoimistelija…
-
Ilmiöt
Antti Merilehto: Älä pelkää tekoälyä!
Jos työnantajaasi ei kiinnosta tekoäly, kannattaa alkaa etsiä uutta työpaikkaa, väittää tietokirjailija ja puhuja Antti Merilehto. Hän rohkaisee kaikkia tutustumaan…
-
Ruoka & reseptit
Punajuurihummus ja marokkolaiset lihapullat
Talven kaunein hummus tehdään punajuuresta, loppuvuoden sesonkiherkusta. Lähi-idän keittiöstä tutun hummuksen seuraksi pyöräytetään marokkolaisittain maustetut lihapullat.
-
Vapaalla
Kalle’s Inn: Revontulia & hylkeitä
Mustasaarelaisen Kalle’s Innin hienous on ainutlaatuinen ympäristö. Yritys otti valttinsa käyttöön rakennuttamalla yövieraille meren ääreen kahdeksan uniikkia lasitaloa.