Muutto edessä ja tarvitset sähkösopimuksen uuteen kotiin? Meiltä saat sopivan sähkösopimuksen muuttaessasi missä päin Suomea tahansa. Lue myös vinkkimme, kuinka saat sähköt uuteen asuntoon nopeasti ja mitä muuttajan pitää muistaa sähköistä uudessa ja vanhassa kodissa.
Sähkösopimus uuteen asuntoon – tee sähkösopimus netissä
Sähkösopimus on kätevintä tehdä netissä, se vie vain muutaman minuutin!
Me hoidamme loput: teemme puolestasi siirtosopimuksen paikallisen sähköverkkoyhtiösi kanssa ja halutessasi irtisanomme sähköt vanhasta osoitteestasi. Muistathan, että uusi sähkösopimus on hyvä tehdä vähintään paria viikkoa ennen muuttopäivää. Tarvittaessa saat sähköt myös nopealla aikataululla. Lue tästä, miten saat sähköt heti.
Sähkösopimus unohtui ja muistit sen vasta muuttopäivänä? Soita asiakaspalveluumme numeroon 06 324 5750. Autamme sinua saamaan sähköt kotiin mahdollisimman pian.
Nykyinen asiakkaamme – muista tehdä muuttoilmoitus
Haluatko siirtää nykyisen sähkösopimuksesi uuteen osoitteeseen? Sähkösopimuksen siirto hoituu niin, että vanha sähkösopimuksesi päätetään ja uuteen kotiin tehdään uusi sähkösopimus.
Voit siirtää sähkösopimuksen helposti kirjautumalla Online-palveluumme ja päättämällä nykyisen sopimuksesi ”Tee muuttoilmoitus” -kohdassa. Samalla voit tarvittaessa tehdä uuden sähkösopimuksen tulevaan kotiisi.
Muuttoilmoitus on hyvä hoitaa vähintään pari viikkoa ennen muuttoa, mutta soittamalla asiakaspalveluumme saamme sähköt kotiisi pikaisestikin.
Kulutustietosi ovat sovelluksessa!
Seuraa sähkönkulutusta ja sen kustannuksia jopa tuntitasolla.
Muistathan irtisanoa vanhan sähkösopimuksesi muuton yhteydessä. Se ei pääty automaattisesti, vaikka teet uuden sähkösopimuksen uuteen kotiin. Voit irtisanoa sopimuksesi helposti Online-palvelussamme. Kirjaudu sisään palveluun ja päätä sopimuksesi ”Tee muuttoilmoitus” -kohdassa. Samalla voit tehdä uuden sopimuksen uuteen osoitteeseen.
Jos unohdat irtisanoa vanhan sähkösopimuksen, sähkölasku lähetetään sinulle, kunnes sopimus päätetään. Ilman erillistä irtisanomista vanha sopimus päättyy, kun uusi asukas tekee asuntoon uuden sähkösopimuksen.
Sähkösopimus kerrostaloon
Meiltä saat sähköt kerrostaloon kaikkialle Manner-Suomeen!
Onko sinulla määräaikainen sähkösopimus voimassa nykyisessä asunnossasi ja muutto edessä? Ei hätää, et jää kahden sähkösopimuksen loukkuun. Määräaikainen sähkösopimus voidaan yleensä päättää muuttotilanteessa ennen sopimuskauden loppua, ja voit tehdä uuden sähkösopimuksen uuteen asuntoon.
Jos tarvitset sähköt päälle viikonloppuna tai arki-iltana, soita paikallisen sähköverkkoyhtiösi vikapalveluun, josta sähköt voidaan kytkeä päälle maksullisena pikakytkentänä. Vikapalvelusta saat ohjeet siihen, miten sähkösopimus tällöin tehdään.
Oletko kaukolämmittäjä ja kotisi vaihtaa omistajaa?
Sähkön hintamme ovat Suomen keskimääräistä hintatasoa edullisemmat. Asuitpa kerrostalossa tai omakotitalossa, löydät sinulle sopivan sähkösopimuksen täältä.
Tee se ajoissa, vaikka heti kun tiedät tarpeen – sitä varmemmin saat sähköt päälle ajoissa. Alalla yleensä suositellaan kahden viikon varoaikaa, toki teemme parhaamme palvellaksemme asiakkaita tiukallakin aikatauluilla.
Tee uuteen kotiin uusi sähkösopimus. Muista samalla päättää sopimus vanhaan osoitteeseen, se ei nimittäin pääty automaattisesti.
Tämä riippuu aina paikallisesta sähköverkkoyhtiöstä. Soita meille saman tien numeroon 06 324 5750, niin selvitämme asian. Samalla selviää, periikö sähkönverkkoyhtiö maksua pikakytkennästä. Suosittelemme, että olet meihin yhteydessä hyvissä ajoin tehdäksesi uuden sähkösopimuksen. Lisätietoa nopeista sähkösopimuksista saat täältä.
Jos olet muuttamassa pois nykyisestä asunnostasi, etkä tarvitse sinne enää sähkösopimusta, voit irtisanoa sopimuksesi helposti Online-palvelussamme ”Tee muutto” -kohdassa. Samalla voit tehdä uuden sopimuksen uuteen osoitteeseen.
Saatat kuitenkin tarvita sähköjä kahdessa paikassa samaan aikaan, jos muutat uuteen asuntoon jo aikaisemmin ja siivoilet vielä vanhassa asunnossa. Sinulla voikin olla voimassa useampi sopimus samanaikaisesti. Uusi sopimuksesi voi alkaa aikaisemmin ja vanhan sopimuksen voit päättää tarpeesi mukaan vaikka samana arkipäivänä.
Mikäli olet vaihtamassa sähkönmyyjää nykyiseen osoitteeseen, sinun ei itse tarvitse irtisanoa sopimusta. Uusi sähkönmyyjä hoitaa irtisanomisen puolestasi. Irtisanomisaika on tällöin kaksi viikkoa.
Kun teet sähkösopimuksen netissä, tunnistaudut palveluun verkkopankkitunnuksillasi. Puhelimessa tunnistautuminen tapahtuu henkilötunnuksella.
Sähkösopimusta tehdessä tarvitaan: 1) nimesi 2) henkilötunnuksesi 3) osoite, johon sähköt kytketään ja 4) päivämäärä, jona toivot sähköjen olevan päällä.
Lisäksi tarvitset tiedon osoitteessa olevasta mittaustavasta.
Kyse on todennäköisesti siitä, että tarvitset sähkösopimuksen pikaisesti. Tässä tapauksessa sinun kannattaa soittaa asiakaspalveluumme, niin voimme tehdä sinulle sähkösopimuksen nopealla aikataululla.
Pikakytkentämaksu on paikallisen sähköverkkoyhtiön perimä maksu pikaisesta sähköjen kytkennästä.
Maksun suuruus ja veloitusperusteet ovat verkkoyhtiökohtaisia. Pikakytkentämaksu voidaan periä, jos sähköt halutaan päälle kahden päivän sisällä sähkön tilaamisesta. Siksi sähkösopimuksen tekemistä ei kannata jättää viime tippaan, vaan paras on tehdä se ajoissa, mielellään jo muutamaa viikkoa ennen muuttoa.
Käytäntönä on, että nimelläsi oleva sopimus päätetään, loppulaskun osoite päivitetään ja tehdään tarvittaessa uusi sähkösopimus uuteen osoitteeseen, minkä lisäksi asuntoon jäävän täytyy tehdä uusi sopimus omalla nimellään.
Vaikka olette asuneet yhdessä, et voi lähtökohtaisesti tehdä sopimusta toisen täysi-ikäisen puolesta. Siksi hänen tulisi olla henkilökohtaisesti yhteydessä meihin joko puhelimitse tai kotisivujemme kautta hyvissä ajoin ennen sopimuksesi päättymistä.
Mikäli voimassaolevaa sopimusta ei ole, kohteesta katkaistaan sähköt, kun edellinen sopimus päättyy. Siksi on tärkeää että, asuntoon jäävä henkilö tekee uuden sopimuksen.
Muuttaja: Nämä 8 asiaa sinun pitää tietää sähkösopimuksesta
Kuinka saan sähköt uuteen kotiin? Saako sähköt heti muuttopäivänä? Entä jos unohdin sähkösopimuksen? Sähkösopimus ja sähkölasku voivat tuottaa päänvaivaa ensimmäiseen omaan kotiin muuttavalle. Näillä vinkeillä hoidat sähköasiat sujuvasti!