Valitse alla olevista vaihtoehdoista sinulle mieluisa sähkösopimus mökille. Ja mikset uusisi kodin sähkösopimusta samalla? Näin sähköasiat hoituvat jatkossa kätevästi yhden tahon kanssa. Asiakkaanamme hoidat sähköasiat näppärästi mobiilisovelluksen tai Online-palvelun kautta.

4 hyvää syytä valita vaasan sähkö

Näin valitset sopivan sähkösopimuksen mökille

Miten valitset sopivan hintaisen sähkösopimuksen mökille?

Sähkön hinta koostuu kulutuksen mukaan maksettavasta energiamaksusta (snt/kWh) ja kuukausittain maksettavasta perusmaksusta (e/kk). Kulutuksen suuruus mökillä vaikuttaa siihen, kumpaan osaan sähkön hintaa sinun kannattaa kiinnittää enemmän huomiota.

  • Jos mökillä kuluu vähän sähköä, valitse sähkösopimus, jossa on matala perusmaksu: alle viisi euroa kuussa. Jos mökillä ollaan vain kesäisin, ja sähköä kuluttavat pääasiassa jääkaappi, pakastin, kahvinkeitin ja televisio, on sähkönkulutus pientä.
  • Jos sähkönkulutus mökillä on suurta, kiinnitä enemmän huomiota energiahintaan. Sähkönkulutus on usein suurta kakkosasunnoissa ja korkean varustelutason vapaa-ajan asunnoissa, joissa vietetään aikaa lähes ympäri vuoden.

Valikoimastamme löydät sopivan hintaisen sähkösopimuksen mökille.

Tuulisähkö Mökille

Jos haluat pitää huolta luonnosta ja ilmastopäästösi kurissa, tilaa Vaasan Sähkön Tuulisähkö vapaa-ajan asuntoosi. Se on 100-prosenttisesti päästötöntä ja uusiutuvaa sähköä. 

Kun valitset Tuulisähkön, olet mukana tukemassa tuulivoiman tuotannon kasvua, sillä valintasi kannustaa meitä investoimaan tuulivoimaloihin tulevaisuudessakin. 

Kun valitset Tuulisähkö-sopimuksen, sinun ei tarvitse huolehtia sopimuksen uusimisesta, sillä sopimus on voimassa toistaiseksi. Se päättyy vasta, kun päätät sen.  

Toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen sähkösopimus mökille?

Valitse toistaiseksi voimassa olevan ja määräaikaisen sopimuksen välillä

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on voimassa niin kauan, kunnes irtisanot sen. Sinun ei siis tarvitse vaivata päätäsi sähköasioilla pitkään aikaan. Toisaalta olet myös vapaa muuttamaan mieltäsi milloin haluat.

Toistaiseksi voimassa olevat sopimuksemme ovat keskimääräistä edullisempia. Hintamme seurailevat sähkön yleistä hintakehitystä. Mahdollisista muutoksista saat ilmoituksen kirjeitse hyvissä ajoin.

Jos haluat lyödä sähkön hinnan lukkoon, valitse määräaikainen sähkösopimus, jossa sähkösi hinta on vakio koko sopimuskauden ajan markkinahinnan muutoksista huolimatta. Tämä tuo ennalta-arvattavuutta sähkölaskuun. Sopimuskauden lähestyessä loppuaan muistutamme sinua siitä, ja voit halutessasi tehdä uuden sähkösopimuksen kanssamme. Ei haittaa, jos asia unohtuu – sähköt eivät katkea mökiltä, vaan sopimuksesi jatkuu kanssamme toistaiseksi voimassa olevana.

  • Kiinteä on määräaikainen sähkösopimus.

Seuraa mökin ja kodin sähkönkulutusta sovelluksesta

Kun tilaat sekä kesämökin että kodin sähkösopimuksen meiltä, sähköasiasi sujuvat jouhevasti. Saat käyttöösi mobiilisovelluksemme, josta voit seurata kummankin käyttöpaikan sähkönkulutusta ja vaikkapa sähkölaskujen muodostumista yhdellä kertaa. Sovelluksessa

  • voit merkata ylös uudet laitehankinnat ja seurata, kuinka esimerkiksi vanhan jääkaappipakastimen uusiminen vaikuttaa sähkölaskuun.
  • näet, millainen lasku sähköenergiasta on tulossa
  • saat mielenkiintoista tietoa mökin sähkönkulutuksesta vaikkapa talvella ylläpitolämmityksen aikaan
  • voit verrata sähkön kulutusta menneeseen, vaikkapa kuukauden tai vuoden takaiseen
  • voit merkata ylös uudet laitehankinnat ja seurata, kuinka esimerkiksi vanhan jääkaappipakastimen uusiminen vaikuttaa sähkölaskuun.

Näin teet mökin sähkösopimuksen netissä

Tilaa sähköt mökille vaikka heti mökille

Tilaa sähköt vaikka heti mökille tästä – se on helppoa ja vie vain muutaman minuutin.

Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla. Kysymme perustietojasi, kuten osoitetta, johon sähkösopimus tehdään. Tarvitsemme tiedon myös kiinteistön mittaustavasta. Lue lisää mittaustavan valinnasta täältä.

Sähkösopimus on hyvä tehdä kaksi viikkoa ennen sähkön tarvetta. Jos sinulle tuli kiire ja tarvitset sähköt heti – olet esimerkiksi hankkinut vapaa-ajan asunnon ja muistat sähkösopimuksen vasta ensimmäisellä mökkimatkalla – soita meille. Autamme sinua saamaan sähköt päälle mahdollisimman pian.

  • Soita numeroon 06 324 5750

Huomaathan, että paikallinen sähköverkkoyhtiö saattaa laskuttaa sinua pikakytkennästä.

Mökin sähkölasku – näin se muodostuu

Miten mökin sähkölasku muodostuu?

Vapaa-ajan asunnon sähkölasku koostuu sähköenergiasta, eli energiahinnasta (snt/kWh) ja perusmaksusta (e/kk), siirtomaksusta, arvonlisäverosta ja sähköverosta.

Jos sähkönkulutus on vähäistä, kokonaislaskussa korostuu siirron, eli verkkopalvelumaksun osuus, koska sen suuruus on vakio eikä riipu sähkön kulutuksesta. Näin voi olla esimerkiksi mökillä, jossa sähköä kuluu kesällä lähinnä uutisten katseluun ja kahvin keittoon, talvella taas ylläpitolämmitykseen sähköpatterilla.

Jos mökkisi on Vaasan Sähköverkon siirtoalueella, maksat kaiken yhdellä laskulla. Jos siirtoyhtiösi on muu, laskutamme sinua vain käytetystä sähköstä. Tämä ei kuitenkaan vaikuta sähkösi hintaan. Saat meiltä sähköä samaan keskimääräistä edullisempaan hintaan kaikkialle Suomeen.

Sähkön hinta – paljonko sähkö maksaa

Sähkön hinta sähkömarkkinoilla riippuu monesta tekijästä, kuten sähkön tuotantokustannuksista ja pohjoismaisen sähköpörssin Nord Poolin hinnoista. 

Sähkönmyyjät pitävät silmällä markkinahintaa ja mukauttavat asiakkaille tarjoamansa sähkön hintaa sen mukaan. Me Vaasan Sähköllä ilmoitamme asiakkaillemme mahdollisista hinnan muutoksista hyvissä ajoin etukäteen. 

Sähkön hinta vaihtelee myyjien välillä, sillä hinnoitteluperiaatteet vaihtelevat. Sähkösopimus kannattaakin kilpailuttaa aika ajoin. Näin mökin sähkön hinta on varmasti kilpailukykyinen. 

Usein kysyttyä mökin sähkönkulutuksesta

En ole käyttänyt sähköä mökillä – miksi sähkölasku ei ole nolla euroa?

Kulutuksen mukaan veloitettava energiamaksu (snt/kWh) on 0 euroa, mikäli et käytä sähköä. Maksat kuitenkin sähköyhtiöllesi perusmaksun (e/kk) joka kuukausi, käytitpä sähköä tai et. 

Lisäksi maksat verkkopalvelumaksun paikallisen siirtoyhtiön hinnaston mukaan. 

Verkkopalvelumaksun osuvampi nimi voisi olla vaikkapa sähköverkon ylläpitomaksu, sillä maksun avulla sähköverkkoa muun muassa kunnostetaan ja rakennetaan lisää. Se on siis tärkeä maksu toimivan sähköverkon kannalta. Sähkönsiirrosta maksetaan myös veroja. 

Lue lisää: Sähkön hinta – Miksi sähkön hinta vaihtelee ja miten se muodostuu? 

Vaikuttaako sähkön kulutukseni antamaanne tarjoukseen?

Ei suoranaisesti. Toki kulutuksesi suuruus ohjaa sinulle sopivan sähkötarjouksen valinnassa: 

  • Mitä enemmän sähköä kuluu, sitä enemmän kannattaa kiinnittää huomiota sähkön energiahintaan (c/kWh). 
  • Jos kulutus on pientä, on fiksua valita sähkötarjous, jossa kuukausittainen perusmaksu (e/kk) on matala, alle viisi euroa kuussa. 
  • Jos kulutuksesi on pientä tai pystyt siirtämään sitä helposti ajankohdasta toiseen, kannattaa harkita myös Pörssisähköä

Tutustu sähkötarjouksiimme

Kuinka pitkä on sähkösopimuksen irtisanomisaika?

Neljätoista vuorokautta. Uusi sähkösopimuksesi voi siis astua voimaan aikaisintaan kahden viikon kuluttua.

Kuinka usein saan sähkölaskun?

Voit itse päättää, kuinka tiheästi saat laskun!

  • Vähintään 6 laskua/vuosi.
  • Enintään 12 laskua/vuosi.
Voinko vaihtaa sähkösopimusta, vaikka minulla on määräaikainen sopimus?

Et. Määräaikainen sopimus on voimassa sopimuskauden loppuun, eikä sitä voi irtisanoa kesken sopimuskauden. 

Muuttotilanne on poikkeus. Silloin lasku voidaan tavallisesti päättää kesken sopimuskauden. 

Huom! Tee sähkösopimus kanssamme ainakin kaksi viikkoa ennen entisen sopimuksesi loppumista. Näin ehdimme irtisanoa vanhan sopimuksesi määräajan päättymispäivämäärään, ja saat uuden sähkösopimuksen voimaan heti vanhan sopimuksen päätyttyä. 

Jos unohdat irtisanoa määräaikaisen sopimuksen, tavallisesti se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana sopimuskauden päätyttyä nykyisen sähköyhtiösi kanssa. Irtisanomisaika toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa on 14 vuorokautta. 

Miten voin säästää mökin sähkölaskussa?
  • Hyödynnä ylläpitolämmityksessä termostaattia. 
  • Harkitse etäohjattavaa lämmitysjärjestelmää. 
  • Hanki mökille ilmalämpöpumppu. 
  • Älä lämmitä käyttövettä turhan kuumaksi. 

Lue kesämökin sähkönkulutuksesta ja säästövinkeistä tarkemmin täältä