Tee alkuvalmistelut

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja paloittele juurekset noin 4x4cm:n paloiksi. Kuori ja lohko punasipulit paksuhkoiksi viipaleiksi.

Pistä pataan

Kuumenna öljy uunipadassa liedellä ja ruskista siinä sipulit. Lisää kaneli, korianteri, suola, pippuri ja harissatahna. Sekoita minuutti ja lisää juureskuutiot. Lisää hunaja ja tomaattisose. Huuhtele tölkki desillä vettä ja lisää vesi pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

Kypsennä uunissa

Laita kansi päälle ja nosta pata uuniin. Kypsennä 30–35 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmenneet, mutta ovat vielä napakoita. Ota pata uunista.

Viimeistele ruoka

Kuumenna uuni grillivastuksilla. Lisää pataan valutetut kikherneet. Murenna päälle feta. Laita pata takaisin uuniin ja kuumenna ilman kantta, kunnes feta saa hieman väriä. Hienonna päälle persilja ja tarjoile keitetyn ruokakauran kanssa.

neljään annokseen tarvitset

  • 4 porkkanaa
  • 1 palsternakan
  • 250 g juuriselleriä
  • 2 keltajuurta tai saman verran lanttua
  • 2 punasipulia
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ½–1 rkl harissatahnaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tlk (500 g) tomaattisosetta (passata)
  • 1–2 dl vettä
  • 1 tlk kikherneitä
  • 1 pkt fetaa tai vegaanista fetavuustoa
  • ½ ruukkua persiljaa

LISÄKSI: ruokakauraa tai muuta ruokaviljaa.

Kuvituskuva

Resepti: Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Mari Lahti

Sinua saattaisi myös kiinnostaa