
Rakkaudesta kylmäsavuloheen
Uskomattoman helppoa, uskomattoman hyvää. Veikkaamme, että yksinkertaisista aineksista syntyvästä kylmäsavulohicarpacciosta tulee lempiherkkusi!
Savulohicarpaccio on oiva alkuruoka tai illanistujaisten tarjottava.
Neljän hengen annokseen tarvitset:
200 g kylmäsavulohta
3 retiisiä
2 rkl kapriksia
mustapippuria
tilliä
Sitruunamarinoituun punasipuliin:
1 punasipulin
½ sitruunan mehun
1 rkl rypsiöljyä
Retiisi tuo kivaa rapsakkuutta annokseen
Aloita sipuleista:
Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja öljy. Anna marinoitua puolisen tuntia, sekoittele välillä.
Kokoa annos:
Levitä kylmäsavulohet tarjoiluvadille. Leikkaa retiisi ohuiksi siivuiksi ja levitä lohen päälle yhdessä punasipulirenkaiden kanssa.
Viimeistele herkku:
Lisää kaprikset ja tuore tilli. Mausta mustapippurilla. Tarjoile lisäksi tuoretta leipää.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Ruoka & reseptit
Uunifetapata lämmittää
Talvella kotimaiset juurekset pelastavat kasviskokkaajan. Mehevän padan jujuja ovat mausteisuus ja uuniruoissa trendiksi noussut feta.
- Energianeuvonta
Kannattaako pörssisähkö 2025? Lue asiantuntijan 5 neuvoa.
Pörssisähkösopimus on pitkän päälle edullisin tapa hankkia sähköä. Kannattaako pörssisähkö valita ja kenelle se sopii? Vaasan Sähkön energiapäällikkö Henri Torsti…
- Energianeuvonta
Pientuotannon optimointi sähköpörssin miinustunteina – kannattavaa vai ei?
Viimeisen neljän vuoden aikana negatiivisten tuntihintojen määrä sähköpörssissä on moninkertaistunut. Kun vuonna 2020 miinustuntien määrä oli yhteensä 9, oli niitä…