Porkkanakakun makua puuroon

Trendikäs tuorepuuro on superhelppo aamiainen, välipala tai eväs ulkoiluretkelle. Porkkanakakun maut tekevät puurosta vastustamattoman.

Kahden hengen annokseen tarvitset:

1 keskikokoisen porkkanan
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemenrouhetta
1 mandariinin mehun
2 ½ kauramaitoa
1 rkl hunajaa
½ tl kanelia
ripauksen vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle: maustamatonta jogurttia
pekaanipähkinöitä
mustikoita
granaattiomenan siemeniä

1. Aloita porkkanaraasteesta

Kuori ja raasta porkkana raastimen pienellä terällä.

2. Yhdistä puuron ainekset:

Sekoita keskenään porkkanaraaste, kaurahiutaleet, pellavansiemenrouhe, mandariinin mehu, kauramaito, hunaja, kaneli ja vaniljajauhe.

3. Anna puuron valmistua itsestään:

Laita seos jääkaappiin tekeytymään mielellään yön yli tai vähintään tunniksi.

4. Annostele kauniisti:

Jaa puuro kahteen kulhoon ja viimeistele jogurtilla, rouhituilla pekaanipähkinöillä, mustikoilla ja granaattiomenan siemenillä.

Resepti: Hanna Hurtta

Kuva: Mari Lahti

Ajankohtaista

Tunnelmaa iltojen pimeyteen: Tiedä tämä kausivaloista!

Lue lisää
Ajankohtaista

Käytettyä luksusta: ”Halusimme myydä maailman kalleimpia vaatteita käytettyinä”

Lue lisää
Energianeuvonta

Kaukolämpölaitteiston kunto kannattaa selvittää

Lue lisää
Ruoka & reseptit

Syksy lasissa

Lue lisää
Ajankohtaista

Pahat levät hyvään käyttöön

Lue lisää
Vapaalla

Ystävyys huipentuu sienihulluuteen

Lue lisää
Ajankohtaista

Sopivan haastavassa pestissä

Lue lisää
Kotona

Kirppisten uusi aika

Lue lisää
Havaintoja

Riittääkö se – ei riitä!

Lue lisää
Energianeuvonta

Pientuotannon optimointi sähköpörssin miinustunteina – kannattavaa vai ei?

Lue lisää
Markkinakatsaus

Sähkömarkkinakatsaus: syksy 2024

Lue lisää
Vapaalla

Hiljaisuus tekee hyvää

Lue lisää