Kokeile tätä täydellistä makukomboa! Kinuski ja suklaa tuovat makeuden, minttu, puolukka ja omena raikkauden.
1. Valmista ensin kinuskikastike
Sulata sokeri kattilassa ja sekoita sen joukkoon kerma koko ajan vatkaten. Anna kiehua viitisen minuuttia. Vatkaa lopuksi joukkoon voi ja suola. Anna jäähtyä.
2. Käsittele omput ja suklaa
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.
3. Kokoa nacholautanen
Asettele omenasiivut tarjoiluvadille. Levitä niiden päälle runsaasti kinuskikastiketta, rouhittua suklaata, puolukoita ja nonparelleja. Viimeistele annos tuoreella mintulla.
Tarvitset vadilliseen omenanachoja:
500 g omenoita
50 g suklaata (esim. hasselpähkinäsuklaa)
kinuskikastiketta
puolukoita
nonparelleja
mintunlehtiä
Kinuskikastikkeeseen:
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
(ripauksen suolaa)
Psst! Voit oikaista käyttämällä valmista kinuskikastiketta.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola