Kokeile tätä täydellistä makukomboa! Kinuski ja suklaa tuovat makeuden, minttu, puolukka ja omena raikkauden.

1. Valmista ensin kinuskikastike

Sulata sokeri kattilassa ja sekoita sen joukkoon kerma koko ajan vatkaten. Anna kiehua viitisen minuuttia. Vatkaa lopuksi joukkoon voi ja suola. Anna jäähtyä.

2. Käsittele omput ja suklaa

Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi.

3. Kokoa nacholautanen

Asettele omenasiivut tarjoiluvadille. Levitä niiden päälle runsaasti kinuskikastiketta, rouhittua suklaata, puolukoita ja nonparelleja. Viimeistele annos tuoreella mintulla.

Tarvitset vadilliseen omenanachoja:
500 g omenoita
50 g suklaata (esim. hasselpähkinäsuklaa)
kinuskikastiketta
puolukoita
nonparelleja
mintunlehtiä

Kinuskikastikkeeseen:
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
(ripauksen suolaa)

Psst! Voit oikaista käyttämällä valmista kinuskikastiketta.

Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola

Lisää herkullisia reseptejä!

Etsitkö helppoa herkkua tai nopeaa naposteltavaa? Katso, löytyisikö sopiva resepti täältä! Julkaisemme yhden herkullisen ja helpon, sesonkiin sopivaan reseptin jokaisessa Nette-asiakaslehden numerossa – parhaimmisto tallentuu luettavaksi myös tänne verkkopalveluumme.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa