Kun kaksi klassikkoa kohtaa, lopputulos on herkullista historiaa. Rocky road -kuorrutus nostaa perinteisen mokkapalan uudelle tasolle.
Uunivuoalliseen tarvitset:
200 g voita
4 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
Kuorrutukseen:
½ dl kahvia
60 g voita
4 dl tomusokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
Koristeeksi:
pieniä vaahtokarkkeja
suolapähkinöitä
kuivattuja karpaloita
nonparelleja
Suolapähkinät ja makea ovat koukuttava yhdistelmä.
Aloita pohjasta: Sulata voi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet, maito ja voi vuorotellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Vuoraa n. 30 x 40 cm:n uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes mokkapalat ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
Tee sitten kuorrutus: Mittaa kahvi ja voi kattilaan ja kuumenna, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus mokkapalojen päälle. Lisää lopuksi koristeet. Ripottele kuorrutuksen päälle vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä, kuivattuja karpaloita ja nonparelleja. Laita jääkaappiin vähintään vartiksi, jotta kuorrutus jähmettyy. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Mari Lahti