Valmistele päätähdet. Kuori lantut ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita öljy, hunaja ja sriracha keskenään. Laita lantut leivinpaperille uunipellille ja sekoita maustekastike joukkoon. Ripottele päälle suola. Kypsennä juurekset.
Paahda lanttuja 225 asteessa 20 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä. Käännä lantut kerran paistamisen aikana. Tee lisuke.
Kun lantut paahtuvat, valmista yrttijogurtti. Sekoita kaikki sen ainekset keskenään. Laita tarjolle.
Levitä yrttijogurtti tarjoiluvadille ja asettele lanttulohkot päälle. Viimeistele paahdetulla sipulilla, tuoreella chilillä ja korianterilla.
Neljän hengen alkuruokaan tai lisukkeeseen tarvitset:
1–2 lanttua (n. 650 g)
2 rkl rypsiöljyä
1 ½ rkl hunajaa
1 rkl srirachaa tai muuta
chilikastiketta
½ tl suolaa
Yrttijogurttiin:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynnen hienonnettuna
2 rkl limen mehua
1 dl hienonnettuja yrttejä (esim.
korianteri, minttu, ruohosipuli)
½ tl suolaa
Lisäksi:
paahdettua sipulia
tuoretta chiliä
tuoretta korianteria
limelohkoja
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola