Kattilalliseen kurpitsakeittoa tarvitset:
1 myskikurpitsan (n. 1,2 kg)
2 rkl öljyä
1 sipulin
3 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 tl curryjauhetta
400 ml kookosmaitoa
n. 4 dl kasvislientä
½ sitruunan mehun
suolaa ja mustapippuria
korianteria
Hunaja-soijapaahdettuihin pähkinöihin:
2 dl pähkinöitä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
2 tl öljyä
Valmista ensin pähkinät:
Sekoita soijakastike, hunaja ja öljy keskenään ja lisää joukkoon pähkinät. Levitä pähkinät leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 180 asteessa noin 10 minuuttia, sekoita puolivälissä ja tarkkaile, etteivät pala. Anna jäähtyä.
Tartu sitten kurpitsaan:
Halkaise myskikurpitsa ja poista siemenet lusikan avulla. Leikkaa kurpitsa pari senttiä paksuiksi siivuiksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Sudi pintaan 1 rkl öljyä ja paahda 200 asteessa 40 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja revi sitten kuoret irti.
Kasaa keitto:
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri ja curryjauhe, kuullota pari minuuttia. Lisää kattilaan paahdetut kurpitsat, kookosmaito sekä sen verran kasvislientä, että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä 15 minuuttia.
Viimeistele ruoka:
Soseuta keitto. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile keitto hunaja-soijapaahdettujen pähkinöiden ja tuoreen korianterin kanssa.