
Kesän viilein mocktail
Superhelppo raparperishrub on kesän trendikkäin mocktail. Se sopii niin juhlamaljaksi kuin hellepäivien raikastajaksi.
Mikä ihmeen shrub? Shrub tarkoittaa sekä viinietikasta, sokerista ja marjoista tai hedelmistä keitettyä siirappia että siitä tehtyä juomaa.
Neljän hengen raparperishrubsiirappiin tarvitset:
500 g raparperia
1 oksan rosmariinia
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl omenaviinietikkaa
Neljään raparperishrubmocktailiin tarvitset:
1 annoksen raparperishrubsiirappia
2 tlk ginger alea (à 3,3 dl)
5 dl kivennäisvettä jäitä koristeeksi raparperipaloja, mansikkasiivuja ja rosmariinin oksia
Valmista ensin siirappi. Leikkaa raparperi paloiksi ja laita kattilaan yhdessä rosmariinin oksan, sokerin ja omenaviinietikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi ja anna jäähtyä.
Kokoa mocktailit. Täytä neljä lasia jäillä, raparperipaloilla ja mansikkasiivuilla. Jaa laseihin shrub, ginger ale ja kivennäisvesi. Koristele rosmariinin oksalla.
Resepti: Hanna Hurtta
Kuva: Kirsi-Marja Savola
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Havaintoja
Vastuullisuusviestintä – mitä saa enää sanoa?
Vastuullisuusviestinnän säännöt muuttuvat. Viestinnän asiantuntijamme Oona Björkbacka pohtii ajankohtaista aihetta.
- Ajankohtaista
Asiakaspalvelun moottori
Asiakaspalvelun taustatiimin vetäjä Christian Lax nauttii työssään ongelmanratkaisusta. Vapaa-ajalla hän innostuu katuvalokuvauksesta. Esitimme Christianille kolme kysymystä!
- Ajankohtaista
Kohti vähäpäästöistä teollisuutta
Kokkolalainen Hycamite tuottaa teollisuuden raaka-aineiksi vetyä ja hiiltä, joiden hiilijalanjälki on pieni. Start-up-yrityksen päätähtäimenä ovat Yhdysvaltojen markkinat.