
Kesän paras saaristolaispannari
Saaristolaisleivän makuinen suolainen pannari on täydellinen kesätarjottava niin arkeen kuin juhlaan. Kahden lohen täyte viimeistelee herkun.
Aloita pannaritaikinasta
Riko kanan- munat kulhoon. Lisää vehnä- ja ruisjauhot ja puolet piimästä. Sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan loppu piimä, kaljamaltaat, ruis- leseet, siirappi, voisula ja suola. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
Paista pannukakku
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia, kunnes pannari on hyytynyt ja saanut väriä pintaansa.
Viimeistele täytteillä
Levitä smetana hieman jäähtyneen pannarin päälle. Asettele sen päälle savukaloja paloiteltuna, retiisiä, sipulia, tilliä ja sitruunankuoriraastetta. Ripauta halutessasi suolaa ja pippuria. Paloittele tarjolle.
16 palan pannariin tarvitset:
Pannariin:
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 l piimää
1 dl kaljamaltaita
½ dl ruisleseitä
1 dl voisulaa
½ dl siirappia
1 tl suolaa
Täytteisiin:
250 g smetanaa
150 g lämminsavulohta
100 g kylmäsavulohta
n. 6 retiisiä viipaloituna
Kesäsipulin vartta hienonnettuna
Tilliä
Sitruunankuoriraastetta
Ripaus sormisuolaa
Ripaus mustapippuria rouhittuna

Voit kokeilla pannarin päälle myös muita savukaloja, esimerkiksi savusiikaa, tai katkarapuja.
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Havaintoja
Vastuullisuusviestintä – mitä saa enää sanoa?
Vastuullisuusviestinnän säännöt muuttuvat. Viestinnän asiantuntijamme Oona Björkbacka pohtii ajankohtaista aihetta.
- Ajankohtaista
Asiakaspalvelun moottori
Asiakaspalvelun taustatiimin vetäjä Christian Lax nauttii työssään ongelmanratkaisusta. Vapaa-ajalla hän innostuu katuvalokuvauksesta. Esitimme Christianille kolme kysymystä!
- Ajankohtaista
Kohti vähäpäästöistä teollisuutta
Kokkolalainen Hycamite tuottaa teollisuuden raaka-aineiksi vetyä ja hiiltä, joiden hiilijalanjälki on pieni. Start-up-yrityksen päätähtäimenä ovat Yhdysvaltojen markkinat.