
Kesän paras saaristolaispannari
Saaristolaisleivän makuinen suolainen pannari on täydellinen kesätarjottava niin arkeen kuin juhlaan. Kahden lohen täyte viimeistelee herkun.
Aloita pannaritaikinasta
Riko kanan- munat kulhoon. Lisää vehnä- ja ruisjauhot ja puolet piimästä. Sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan loppu piimä, kaljamaltaat, ruis- leseet, siirappi, voisula ja suola. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
Paista pannukakku
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia, kunnes pannari on hyytynyt ja saanut väriä pintaansa.
Viimeistele täytteillä
Levitä smetana hieman jäähtyneen pannarin päälle. Asettele sen päälle savukaloja paloiteltuna, retiisiä, sipulia, tilliä ja sitruunankuoriraastetta. Ripauta halutessasi suolaa ja pippuria. Paloittele tarjolle.
16 palan pannariin tarvitset:
Pannariin:
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 l piimää
1 dl kaljamaltaita
½ dl ruisleseitä
1 dl voisulaa
½ dl siirappia
1 tl suolaa
Täytteisiin:
250 g smetanaa
150 g lämminsavulohta
100 g kylmäsavulohta
n. 6 retiisiä viipaloituna
Kesäsipulin vartta hienonnettuna
Tilliä
Sitruunankuoriraastetta
Ripaus sormisuolaa
Ripaus mustapippuria rouhittuna

Voit kokeilla pannarin päälle myös muita savukaloja, esimerkiksi savusiikaa, tai katkarapuja.
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Ruoka & reseptit
Uunifetapata lämmittää
Talvella kotimaiset juurekset pelastavat kasviskokkaajan. Mehevän padan jujuja ovat mausteisuus ja uuniruoissa trendiksi noussut feta.
- Energianeuvonta
Kannattaako pörssisähkö 2025? Lue asiantuntijan 5 neuvoa.
Pörssisähkösopimus on pitkän päälle edullisin tapa hankkia sähköä. Kannattaako pörssisähkö valita ja kenelle se sopii? Vaasan Sähkön energiapäällikkö Henri Torsti…
- Energianeuvonta
Pientuotannon optimointi sähköpörssin miinustunteina – kannattavaa vai ei?
Viimeisen neljän vuoden aikana negatiivisten tuntihintojen määrä sähköpörssissä on moninkertaistunut. Kun vuonna 2020 miinustuntien määrä oli yhteensä 9, oli niitä…