Kesän paras saaristolaispannari
Saaristolaisleivän makuinen suolainen pannari on täydellinen kesätarjottava niin arkeen kuin juhlaan. Kahden lohen täyte viimeistelee herkun.
Aloita pannaritaikinasta
Riko kanan- munat kulhoon. Lisää vehnä- ja ruisjauhot ja puolet piimästä. Sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan loppu piimä, kaljamaltaat, ruis- leseet, siirappi, voisula ja suola. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia.
Paista pannukakku
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia, kunnes pannari on hyytynyt ja saanut väriä pintaansa.
Viimeistele täytteillä
Levitä smetana hieman jäähtyneen pannarin päälle. Asettele sen päälle savukaloja paloiteltuna, retiisiä, sipulia, tilliä ja sitruunankuoriraastetta. Ripauta halutessasi suolaa ja pippuria. Paloittele tarjolle.
16 palan pannariin tarvitset:
Pannariin:
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 l piimää
1 dl kaljamaltaita
½ dl ruisleseitä
1 dl voisulaa
½ dl siirappia
1 tl suolaa
Täytteisiin:
250 g smetanaa
150 g lämminsavulohta
100 g kylmäsavulohta
n. 6 retiisiä viipaloituna
Kesäsipulin vartta hienonnettuna
Tilliä
Sitruunankuoriraastetta
Ripaus sormisuolaa
Ripaus mustapippuria rouhittuna
Voit kokeilla pannarin päälle myös muita savukaloja, esimerkiksi savusiikaa, tai katkarapuja.
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
- Ajankohtaista
Sähköt yritykselle hakusessa? Opas yrityssähkön valintaan
Sähkö on usein iso menoerä yrityksille, ja siksi yrityksen sähkösopimus kannattaa valita huolellisesti. Mutta miten löytää omalle yritykselle sopivimmat sähköt,…
- Energianeuvonta
Mitä eroa on eri mittaustavoilla ja mikä mittaustapa on minulle sopivin?
Kiinnostus sähköasioita kohtaan on kasvanut viime vuosina muuttuneen sähkömarkkinatilanteen takia. Esimerkiksi eri mittaustapoihin liittyvät kysymykset ovat meille tänä päivänä hyvinkin…
- Energianeuvonta
Sähkönkulutus kerrostalossa – mistä se koostuu
Paljonko on tavanomainen sähkönkulutus kerrostalossa? Entä kuinka oman kodin sähkönkulutusta voisi pienentää? Lue tästä jutusta!