1. Kuinka pian ennen muuttoa sähkösopimus täytyy tehdä?
Sähkösopimus on hyvä tehdä mahdollisimman ajoissa, mutta mielellään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Tee sähkösopimus kätevästi Vaasan Sähkön verkkosivuilla.
Jos muutto tapahtuu nopeammalla varoitusajalla, ei hätää. Kun teet sähkösopimuksen soittamalla asiakaspalveluumme, saat sähköt uuteen kämppään jopa yhdessä arkipäivässä.
2. Saako sähköt heti muuttopäivänä? Entä jos unohdan sähkösopimuksen?
Jos soitat Vaasan Sähkön asiakaspalveluun virka-aikana, sinun on mahdollista saada sähköt asuntoon vielä samana päivänä. Tämä riippuu myös paikallisesta sähköverkkoyhtiöstäsi.
Vaasan Sähkön asiakaspalvelu selvittää puolestasi, veloittaako alueesi sähköverkkoyhtiö sinulta pikakytkentämaksun.
Sähkösopimus heti voimaan – lue lisää täältä!
3. Miten sähkösopimus tehdään?
Sopimus on helppo tehdä Vaasan Sähkön kotisivuilla. Verkkopalveluun tunnistaudut pankkitunnuksilla.
Jos muuttoon on enää muutama päivä, nopein tapa hoitaa asia on soittaa Vaasan Sähkön asiakaspalveluun. Puhelimitse tunnistaudut henkilötunnuksellasi.
Sähkösopimusta varten sähköyhtiö tarvitsee nimesi, henkilötunnuksesi, uuden kotiosoitteesi ja päivämäärän, jolloin toivot sähkön olevan kytkettynä. Päivää voidaan muuttaa jälkikäteen.
4. Minkä mittaustavan valitsen sähkösopimukseen? Entä tuotteen?
Yleensä ensiasunto on kerrostalossa, jossa asukas ei voi valita itse mittaustapaa asuntoonsa. Yleisin mittaustapa tällaisissa kiinteistöissä on yleissähkö, jonka hinta on sama vuorokauden- tai vuodenajasta riippumatta. Muita Vaasan Sähkön mittaustapoja ovat yö- ja kausisähkö.
Mikäli sinun pitää valita mittaustapa etkä tiedä oikeaa mittaustapaa, ei hätää. Valitse tällöin yleissähkö ja Vaasan Sähkö ilmoittaa sinulle, mikäli kiinteistön mittaustapa onkin jokin muu ja mittaustapa pitää vaihtaa.
Tuotteista Vaasan Sähkön asiakas voi valita Suomessa tuotettua Tuulisähköä ja Perussähköä, jonka tuotantotavat vaihtelevat.
5. Kun muutan uuteen asuntoon, siirränkö sähkösopimuksen vai teenkö uuden sähkösopimuksen?
Sähkösopimusta ei voi siirtää, vaan uuteen asuntoon tehdään aina uusi sähkösopimus ja vanha irtisanotaan.
Jos unohdat irtisanoa vanhan sähkösopimuksen, sähkölasku lähetetään sinulle, vaikka et enää asu asunnossa.
6. En ole vielä tehnyt sähkösopimusta, mutta asunnossa on sähköt. Mistä on kyse? Laskutetaanko minua myöhemmin?
Joissakin opiskelija-asunnoissa sähköt kuuluvat vuokrasopimukseen ja ovat siksi valmiina asunnossa. Asian voit varmistaa vuokrasopimuksesta tai vuokranantajalta.
Joskus edellinen vuokralainen on saattanut unohtaa irtisanoa sähkösopimuksensa ja asunnossa on siksi sähköt. Edellisen asukkaan sähkösopimus irtisanoutuu automaattisesti, kun teet asuntoon uuden sähkösopimuksen. Voi myös olla, että kenelläkään ei ole sähkösopimusta asuntoon, mutta sähköverkkoyhtiö ei ole vielä katkaissut sähköjä. Kummassakaan tapauksessa sinua ei laskuteta ennen, kun olet tehnyt oman sähkösopimuksen.
Puuttuuko sinulta vielä sähkösopimus? Tee sähkösopimus helposti ja nopeasti tästä.
7. Onko sähkösopimuksista olemassa tarjousta opiskelijalle? Entä nuorelle?
Tee uusi sähkösopimus verkossa helposti ja nopeasti.
8. Voiko alaikäinen tehdä sähkösopimuksen? Kuinka alaikäinen saa sähkösopimuksen?
Jos muutat omaan kotiin alaikäisenä, sähkösopimus tehdään tavallisesti huoltajan tai muun täysi-ikäisen henkilön nimiin. Kun tulet täysi-ikäiseksi, tee uusi sähkösopimus omiin nimiisi.
Tee uusi sähkösopimus Vaasan Sähkön verkossa helposti ja nopeasti.