Käsittele ensin kurpitsa. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Siirrä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljy ja ripota suolaa. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää.
Siirry sitten sieniin. Puhdista sienet ja paloittele suurimmat. Paista sieniä kuivalla pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Siirrä sienet odottamaan. Valmista pasta loppuun. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Sulata voi paistinpannulla. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa muutaman minuutin ajan. Lisää salvianlehdet ja kuullota vielä noin minuutti. Yhdistä kaikki aineet valutetun pastan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.
Neljän hengen annokseen tarvitset:
1 pienen myskikurpitsan
Noin 2 rkl rypsiöljyä suolaa
Noin 1 ½ l tuoreita sieniä (esim. suppilovahveroita)
250 g nauhapastaa
1 sipulin hienonnettuna
2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
50 g voita
Noin 1 dl salvianlehtiä
50 g parmesaania raastettuna
1–2 dl pekaanipähkinöitä
ripauksen mustapippuria rouhittuna
Pekaanipähkinät tuovat pastaan kivaa rapsakkuutta, parmesaani täyteläisyyttä ja salvia säpäkkää lisämakua.
Resepti: Riikka Kaila
Kuva: Kirsi-Marja Savola