Neljän hengen annokseen tarvitset
6–7 jauhoista perunaa
3 purjoa
2 rkl oliiviöljyä
8 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl kuivattua rakuunaa tai timjamia
½ tl mustapippuria
Mausteöljyyn
4 rkl oliiviöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
Tee näin:
Käsittele kasvikset: Pese, kuori ja lohko perunat. Leikkaa purjo pituussuunnassa puoliksi ja huuhtele. Viipaloi purjon vaalea osa noin 1 cm:n viipaleiksi.
Pehmennä purjo: Kuullota purjo öljyssä isossa kattilassa pehmeäksi, noin 10 minuuttia. Ota ¾ dl purjoa erikseen koristelua varten.
Valmista keitto: Lisää perunat, vesi, suola ja mausteet kattilaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi.
Viimeistele ruoka: Lämmitä öljy ja savupaprikajauhe pienessä kattilassa tai pannussa. Jaa keitto lautasille. Lisää koristepurjot ja valuta pinnalle paprikaöljyä. Tarjoa leivän kanssa.
Resepti: Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Mari Lahti